BNA - Fort van Hoofddorp - Serge Schoemaker Architects

BNA Beste Gebouw van het Jaar 2021 - Eervolle Vermelding

Fort van Hoofddorp

BNA jury: "Een ontwerp dat uitblinkt in bescheidenheid, waarmee een prachtige plek is gecreëerd, om rond te dwalen, samen te tuinieren, en tot rust te komen. Duidelijk is dat dit project van betekenis is voor de lokale bevolking; goed dat de gemeente Haarlemmermeer dat belang zag, en dapper hoe de initiatiefnemers tien jaar hebben doorgezet om hun droom te verwezenlijken."

NRP Gulden Feniks - Fort van Hoofddorp - Serge Schoemaker Architects

NRP Gulden Feniks 2021 - Nominatie

Fort van Hoofddorp

Fort van Hoofddorp is genomineerd voor de NRP Gulden Feniks 2021, dé nationale prijs voor renovatie- en transformatieprojecten. De acht genomineerde projecten zijn te bekijken op de website van NRP Gulden Feniks. De jury zal de winnaars bekend maken op 16 november 2021 tijdens het NRP Congres.

ARC20 - Fort van Hoofddorp - Serge Schoemaker Architects

ARC20 Architecture Award - Nominatie

Fort van Hoofddorp

ARC20 jury: "Het oude fort is getransformeerd tot een unieke ontmoetingsplek met ruimte voor horeca, culturele en educatieve activiteiten. Er is bij deze herbestemming een nieuwe tijdslaag toegevoegd aan een markant en uitzonderlijk fortgebouw. Het ontwerp creëerde een nieuw verband tussen geschiedenis en heden."

Interieur van het Jaar 2020 - Nominatie

Fort van Hoofddorp

Architectenweb jury: "Een moeilijke opgave, ziet de jury, waarbij het niet altijd zal zijn meegevallen om nieuw en oud bij elkaar te brengen. (...) De architect is erin geslaagd de tijdslagen mooi zichtbaar te houden. Het proces van eerste ontwerp tot oplevering nam tien jaar in beslag en verliep niet steeds soepel; de jury heeft groot respect voor de vasthoudendheid van de architect."

Interieur van het Jaar 2018 - Nominatie

Woonhuis Hoofddorp

Architectenweb jury: "De introductie van verdiepingshoge kastenwanden in loftachtige ruimtes is niet nieuw, maar de ruimtelijkheid die deze oplossing hier oplevert vindt de jury wel weer echt bijzonder. Met een ogenschijnlijk hele eenvoudige ingreep is de plattegrond slim georganiseerd. De afwisseling van open en gesloten in de wand geeft het interieur daarbij precies de juiste dynamiek."